Kiskun Farkas László Szavalóverseny

 

 

 

         2019. október 10-én, csütörtökön részt vettem Kiskunlacházán, a színvonalas Kiskun Farkas László Szavalóversenyen, amelyen már másodjára indultam.

 

         Ahogy beléptem a Művelődési Házba, rögtön ismerős, mosolygós arcok köszöntöttek, mivel ők jól ismernek, hiszen tavaly én voltam a győztes. De ennek ellenére ugyanúgy izgultam a megmérettetés előtt, mint legutóbb. Kettő verset kellet elmondanom. Az első, amit szavaltam Kiskun Farkas László Kiskunlacháza című műve, a második pedig Szabó László Dezső Október 23. című verse volt. Amikor hallgattam a többieket, nagyon meglepődtem, mert sokkal erősebb volt a mezőny az előző évinél. A szavalós rész hamar lezajlott. Ezután a négytagú zsűri félrevonult, és elkezdett tanácskozni. A zsűri elnöke, Tihanyi Dániel színész volt. Aki a megnyitón, egy nagyon varázslatos zongorajátékot adott elő…

 

Telt-telt az idő, s nem történt semmi, a zsűri tagjai még mindig el voltak vonulva. Egyszer csak szóltak nekünk, hogy kezdődik az eredményhirdetés, amelyen már hatalmas lámpaláz uralkodott rajtam. Kissé szomorú voltam, mivel nem lettem se harmadik, se második. Viszont én lettem az első helyezett, így hamar elszállt az összes bánatom és helyére óriási boldogság került.

 

         Beszámolóm végén, köszönetet mondok felkészítő tanárnőmnek, és egyben osztályfőnökömnek: Fibi Diánának, aki segített a versenyre való felkészülésben.    

 

 

 


Galéria


Dokumentumok

Kiskun Farkas László Szavalóverseny.pdf