Jótékonysági bál az iskoláért

A szülői összefogás és szervezés eredményeképpen szervezett Jótékonysági bál olyan közösségi eseménye lett iskolánknak melyre méltán büszkék lehetünk!

Heteken át tartó szervezkedés előzte meg a szülői közösség részéről is és az iskola diákjainak, tanárainak részéről is! Mindenki igyekezett, hogy örömteli esemény legyen, hogy a jókedvet, vidámságot megélhessük közösen!

A megbeszélések, próbák után eljött a nagy nap, április 29-e, a tánc világnapja, ahol az összefogás már tetten érhető volt. Tanulóink műsorában büszkélkedve örömünk is megalapozódott!

Az „ügy” , a gyűjtés mellyért érdemes volt ennyi áldozatot hozni iskolánk alapítványának, a Maller Irén Alapítványnak a  létrehozása. Ki is volt Maller Irén? Maller Mihály majosházi lelkipásztor, tanítónő lánya volt, aki 100 évvel ezelőtt élt és dolgozott iskolánkban. Javadalmazás nélkül 2 évig tanította, saját vagyonából finanszírozta munkáját, csakhogy az iskola működhessen. Önzetlen munkássága nekünk is példa, tettéből erőt meríhetünk!

„Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét!- Hordozzuk  egymást segítve továbbra is a terhet, a gondot, a felelősséget, az örömöt, a tudást, a barátságot, a közösséget -mi, akik itt együtt vagyunk: gyermekek, szülők, pedagógusok, támogatóink-Hordozzuk közösen a terhet, és a vele járó örömöt, mindazt amit az iskola jelent! Kívánom, hogy mindenki megtalálja a mai estében a boldogságot, az értéket! Örömöt egymásban, örömöt gyermekeinkben! „-ezekkel a szavakkal kívánt az igazgatónő örömteli estét a kedves egybegyűlteknek.

Ezúton is hálás szívvel köszönjük a szülői közösség áldozatos munkáját és támogatók segítségét!